Purjolök är mycket populärt iIrland, och det har det varit så långt tillbaka någon kan minnas. Det här är en mycket god rätt som kan serveras antingen som den är, som en lätt vickning, eller till en enkel fiskrätt
Lamm hör ihop med Irland och med SaintPatrick’s Day och vill du varieraklassikernIrish Stew – irländsk köttgryta – lite så varför inte laga denna härligt värmande soppa
Medeltidsveckan börjar gå mot slutet, så idag var det dags att gå en promenad nere vidmedeltidsmarknaden, fullt av folk som var fint utklädda och massor av roliga saker till salu
Bara dom som har svart bälte i pasta ätning klarar av att äta denna rätt utan att bli helt däst. Det vill säga H och jag tuggade i oss varsin stor tallrik utan problem medan R och K lutade sigtillbaka och tog sig för magen
Men den godaste, den heter Saint Agur. Roquefort heter Frankrikes mest berömda grönmögelost. För ett par dagar sedan drabbades jag av akut sug efter Saint Agur och fikonmarmelad
Och så Saint Agur, grönmögelosten som är både mildare och mer smakrik än Roquefort. Det är inte så ofta det blir efterrätter här hemma, men ibland ser man ett recept som triggar alla smaklökar man har
Koka päronen med 2 msk vatten, pressad lime, rivet skal, kanel och strösocker i en kastrull med lock, låt koka tills päronen är mjuka, mixa med stavmixer
Jag kompar idag så jag ska jobba lite med bloggen och gå ut på en promenad. Jag fick ett aktivitetsarmband av minfamiljigår på Mors så det ska bli spännande att se hur det tickar på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.