Då jag inte vill färga marsipanen med grön karamellfärg har jag här valt att färga marsipanen med blåbär och det gör tårtan lite lila, den kan då kanske kallas för Prinstårta.
14-16
bitar (har man fler sorters kakor räcker den säkert till 4 personer till, receptet kan också halveras för mindre tårta)
Ingredienser tårtbotten
200 gram
smält osaltat smör
2 dl
grädde
7 ägg
3 msk erythritol och 1/4 krm stevia
2 dl
kokosnötsmjöl
1 tsk
vaniljpulver
3 tsk
bakpulver
Glasskräm till fyllning 1 o 2
4 dl
grädde
4
gelantinblad
6 äggulor
4 msk erythritol och 3/4 krm stevia
1 tsk
vaniljpulver eller 2 vaniljstång urgröpt
100 gram
smör
4 dl
hårt vispad grädde
3 dl
mosade hallon till fyllning 2 (man tvistar om Prinsesstårta ska innehålla sylt eller inte och då kallas Operatårta, välj själv)
Översta och tredje fyllningen
3 dl
hårt vispad grädde
Marsipan lock
400 gram
mandelmjöl eller malda mandlar
4 msk
erythritol och 1/2 krm stevia eller egen vald sötning
1 äggvita
pressad saft ur 0,5 dl frysta tinade blåbär
Jag bakade en glutenfri rosa prinsesstårta med vaniljkräm och björnbärssylt. Vaknade upp i en solig söndag och tog mig ut på en promenad ner mot havet med Kerstin
Prinsesstårta på veganskt vis. eftersom en av familjemedlemmarna numera helst äter veganskt ville jag prova att baka en av favorittårtorna - den klassiska prinsesstårtan helt utan ägg eller mjölk
Baka en sockerkaksbotten enligt receptet här eller köp färdiga tårtbottnar. Recept på vaniljkräm finns också här, men den kan även göras av Marsán Snabb Vaniljsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.