Prinsesstårta – Prinstårta
Marianns LCHF mat & bak
Marianns LCHF mat & bak
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Mitt tårttips nu till Pingsthelgen
  • och Mors Dag!
  • Då jag inte vill färga marsipanen med grön karamellfärg har jag här valt att färga marsipanen med blåbär och det gör tårtan lite lila, den kan då kanske kallas för Prinstårta.
  • 14-16 bitar (har man fler sorters kakor räcker den säkert till 4 personer till, receptet kan också halveras för mindre tårta)
  •  
  • Ingredienser tårtbotten
  • 200 gram smält osaltat smör
  • 2 dl grädde
  • 7 ägg 3 msk erythritol och 1/4 krm stevia
  • 2 dl kokosnötsmjöl
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 tsk bakpulver
  •  
  • Glasskräm till fyllning 1 o 2
  • 4 dl grädde
  • 4 gelantinblad
  • 6 äggulor 4 msk erythritol och 3/4 krm stevia
  • 1 tsk vaniljpulver eller 2 vaniljstång urgröpt
  • 100 gram smör
  • 4 dl hårt vispad grädde
  • 3 dl mosade hallon till fyllning 2 (man tvistar om Prinsesstårta ska innehålla sylt eller inte och då kallas Operatårta, välj själv)
  •  
  • Översta och tredje fyllningen
  • 3 dl hårt vispad grädde
  •  
  • Marsipan lock
  • 400 gram mandelmjöl eller malda mandlar
  • 4 msk erythritol och 1/2 krm stevia eller egen vald sötning
  • 1 äggvita pressad saft ur 0,5 dl frysta tinade blåbär
  • pudra med erythritol flor

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.