Pressgurka är gott det vet ju alla, men hur många gör så här. Genialiskt. Foto. Winborgs / Unilever. Recept. 1 dl ättika, 12%2 dl socker3 dl vattenVitpeppar, dill och chili efter tycke och smak Gör så här
Låt svalna något och slå sockerlagen över rödlöken. 1-2- lökar (eller fler beroende på hur mycket sockerlag du gör). 1-2- lökar (eller fler beroende på hur mycket sockerlag du gör)
Rör ihop lagen eller koka ihop den och låt svalna. 12 st lagerblad. 11 kg snabbt förvälda blandade grönsaker tex morot, palsternacka, smålökar, och blomkål 2 dl ättika 4 dl strösocker 6 dl vatten 1 tsk senapsfrön 2 st lagerbladLägg grönsakerna och kryddorna i en glasburk
Skiva gurkan och blanda med saltet i en bunke. Blanda övriga ingredienser till en lag. Låt ligga i press en halvtimme med ett fat och en tyngd över, t ex en mortel
Förra veckan lagade jag köttbullar till barnen och till den kokta potatisen och klassiska gräddsåsen passar det jättebra med lingonsylt och inlagd gurka
Pressgurka finns i TVÅ varianter, en med kokt ättikslag för burkar som ska lagras lite längre och en snabb-ättikslag om man bara vill göra en liten sats som snabbt går åt och som är bus-enkel att svänga ihop på bara ett par minuter
Håller med Johan -"Pressgurka kan man ha till allt. Så när jag köpt det och började leta recept visade det sig att alla recept var med vanlig slanggurka
Några drag med vitpepparkvarnen. Självklart blir det godare om det får dra en stund men den framförhållningen har inte jag som dessutom lät lagen svalna i frysen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.