Häng av löjromen i en finmaskig sil. Finhacka rödlöken och skär citronen i klyftor. Riv potatisen grovt på rivjärn, salta och krama ur överflödig vätska ur potatisen
potatis8 fast potatis 100 g smör. Räkröra50 g färsk pepparrot, riven 300 g skalade räkor 3 ägg, hårdkokta och rivna 5 kvist dill, hackade salt svartpeppar
Servera gåsen med sås och tillbehör. 2½-3 timmar för en 5 kg gås (kontrollera med termometer att gåsen är helt klar, ca 75 grader). Koka i saltat vatten i 5-10 minuter och lägg i kallt vatten
Servera gåsen med sås och tillbehör. 2½-3 timmar för en 5 kg gås (kontrollera med termometer att gåsen är helt klar, ca 75 grader). Koka i saltat vatten i 5-10 minuter och lägg i kallt vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.