Rör ut chutneyn med majonnäs och bjud den till stekt eller grillad fisk och kött. Koka upp ättika, vatten, sirap, koriander, muskotblomma och ingefära i en gryta
Körsbärschutney1 kg urkärnade körsbär1 shalottenlök (finhackad)4 msk brunt farinsocker1 bit ingefära, ca 1 cm lång1 msk rivet limeskal4 msk balsamvinägerLägg alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda på svag värme i ca 30 minuter
Körsbärschutneymed rödvin . Häll upp i glasburkar med tätslutande lock. . Detta måste ni bara testa. Ut och plocka lite körsbär eller spring ner i butiken och köp
Pensla hälften av filodegsarket med smör, vik över andra hälften och pensla även den med smör. Pensla 4 små cocotte- eller muffinsformar i aluminium med smör, tryck ner filodegen, låt lite sticka upp. 1/2 dl riven prästost (17%)
3 dl prästost. 5 dl vetemjöl 2 msk vatten Fyllning 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 l färsk svamp 500 gram t ex kantareller och champinjoner 2 msk smör salt svartpeppar 1 tsk rosmarin 4 st ägg 3 dl grädde 3 dl prästost riven långlagrad Till servering bönsallad
Här kommer dagens smakrika, krämiga sallad fylld med godsaker. Annars tycker jag ni adderar lite matvete, lite bönor eller gött bröd som de här goda skurna bullarna med rågkross & groddar
Krydda med salt, peppar och rosmarin. Vispa samman ägg, grädde med lite salt och peppar. Fördela hälften av osten i pajskalet, lägg på svampfräset, häll över äggstanningen och avsluta med ett lager ost
Fräs först vitlöken tillsammans med lök i några matskedar olivolja utan att det tar färg. Kör blandningen i en matberedare eller mixer tillsammans med örterna i någon minut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.