Mixa samtliga ingredienser i en matberedare eller med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Eftersom rödpesto innehåller ca 1/3 soltorkad tomat så är det såklart rätt liberal LCHF. Rödpesto 5-6 port. Rödpesto 5-6 port 50 g pinjenötter
Ingredienser Portioner. ca 2 dl 1/2 dl nötter eller frön (t ex mandlar, valnötter, pinjenötter, solroskärnor eller pumpakärnor) 100 g soltorkade tomater 1/2 dl riven parmesanost 1 riven vitlöksklyfta 3/4 dl olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Strimla de soltorkade tomaterna och lägg dem i en skål och mosa dem med stavmixer. Kör allt med stavmixer till en jämn massa och späd med olivolja till önskad konsistens
Ta sen kesella och blanda det med purén och smak sätt till sist med stevia, men var försiktig för överdoserar du blir det lätt för sött, börja med tippen på en kniv, rör om och smaka igen
Fäst kanten med tandpetare. Fyll på med mer vatten om det behövs. Höj temperaturen på pannan, låt skyn reducera något, tillsätt grädde, soja och smaka av med salt och peppar
Zucchinipanna med lök och rödpesto. Röran smakar förträffligt bra tillsammans med pasta och lite riven ost, men jag kan tänka mig att det också kan vara gott att servera röran som tillbehör till annan mat, t
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.