Ingredienser Portioner. 4 smör eller margarin att smörja formen med 2 ägg 4 dl mjölk 1 dl vatten 1 tsk salt 1 1/2 dl vetemjöl 750 g potatis 360 g strimlad, rökt skinka Till servering lingonsylt Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Potatispannkakor är en jättebra resträtt att laga om du har kokt potatis över. Vi är inga pannkaksälskare, men denna variant med potatis är både smakrikare och matigare än originalet, så vi tycker att den funkar riktigt bra att käka som middagsmat
Alla dessa julmatsrester som blivit över och frågan är vad man ska göra med dem. Skinkan är lätt att skära i tärningar och frysa in, för att sedan förvandlas till läckra pajer
1. Koka två av potatisarna och mosa dem. 2. Riv de andra två potatisarna och lägg i en sil över en bunke. Efter ungefär 15 minuter kommer du se att det ligger potatisstärkelse i botten av bunken och genomskinlig vätska ovanpå
Tre varianter på löjromPann-råraka med dill och löjromDenna rätt är suverän eftersom du kan grädda potatispannkakorna före - du kan också grädda hälften utan dill och ge till barnen som blir överlyckliga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.