Sätt ugnen på 225°C.
Smörj en liten långpanna ca 20x30 cm med matfettet (för 4 port).
Vispa ihop ägg, 1/4 av mjölken, vatten och salt. Tillsätt vetemjölet och vispa till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken.
Skala potatisen och riv den grovt. Blanda ner potatisen i smeten. Häll smeten i pannan.
Lägg baconskivorna på smeten och grädda mitt i ugnen ca 45 minuter eller tills ytan är knaprig och har fått vacker färg.
Blanda sedan detta med potatisen. Öppna baconet och fördela ut både i botten & toppen på potatiskakan. Servera med lingon och kanske lite ovispad grädde
Häll pastan, salladen, fetaosten och baconet i en större salladsskål, häll i blandningen med vatten, majonnäs, crème fraiche och vitlök, blanda noga, så att hela salladen blir krämig
5 portioner 9pp/portion500g fläskfile150g mager riven ost 12%1pkt bacon5dl milda mat grädde 4%Sätt ugnen på 150graderSkär fläskfilén i bitar Stek till fin färg,Skär bacon i mindre bitar och stek på hög värme fort. 1pkt bacon
4 2 ägg 4 dl mjölk 1 dl vatten 1 tsk salt 1 1/2 dl vetemjöl 800 g potatis 2 paket bacon (à 140 g) 2 dl lingonsylt smör eller margarin att smörja formen med Lägg till i inköpslistan
Tag sedan baconet och broccolin & lägg i den förgräddade pajskalet, blanda ägg, mjölk, salt & peppar (ej för mycket salt) - häll över, toppa med riven ost
Ja, när hösten kom till Öland igen så tyckte jag det passade bra med en värmande lufsa. Snöblandad storm igår morse när jag körde till Kalmar och vägskyltarna var täckta av snö…
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.