Jag har torkat tomater under ett tunt salt-och sockertäcke och det har sedan marinerats/lagts in i en lag med olivolja, vitlök, chili och färsk rosmarin
Jag har smaksatt min olja med röd och grön chili samt lite färska kryddor. Smaksätt med vad du vill. Imorgon åker jag till Stockholm för att i helgen besöka en mässa – Acadermia (hud-och skönhetsmässa) vilket ska bli jätteroligt
Putsa, salta och peppra filéerna och bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Blanda olja, honung, citronskal och saft, rosmarin, skivad chilipeppar, oliver, finhackad vitlök, kapris, salt och vitpeppar och häll över köttet ett par timmar före servering
Salta, peppra och bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Blanda olja, honung, citronskal och citronsaft, rosmarin, skivad chilipeppar, oliver, finhackad vitlök, kapris, salt och peppar
Vispa ihop ägg, salt och peppar i en stor bunke och blanda ner sötpotatis, lök, rosmarinoch chili. Till köttbullar, korv och skinka (vegetariska eller icke)
Putsa, salta och peppra filéerna och bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Blanda olja, honung, citronskal och saft, rosmarin, skivad chilipeppar, oliver, finhackad vitlök, kapris, salt och vitpeppar och häll över köttet ett par timmar före servering
Dela apelsinen och pressa ner saften, se till att inga kärnor följer med. Blanda sillen med lagen. Inläggningen har friska smaker av apelsin, rosmarinoch chili
Salta, peppra och bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Blanda olja, honung, citronskal och citronsaft, rosmarin, skivad chilipeppar, oliver, finhackad vitlök, kapris, salt och peppar
Stek köttfärsen, krydda med salt och chilipeppar. Smaka av med mer kryddor. När jag bodde ensam (för evigheter sen) så åt jag sån här "gammeldags" chili con carne, gjord på köttfärs, rätt ofta och tyckte att det var riktigt gott
Finhacka chili och paprika, blanda med osten. Vispa samman ägg med lite salt. Chili cheese och lökringar är ett måste till hamburgare ute på snabbmatskedjorna, inte för att vi hamnar där speciellt ofta men någon gång om året
Den här jättegoda potatiskakan blir ett perfekt tillbehör till framförallt fisk, men även till kött. Använder du potatis som fått kylskåpskallna helt blir GI-värdet lägre och då kan kakan ätas även av dem som är extra försiktiga med kolhydratintaget
salt och svartpeppar. nachochips. Tillbehör gräddfil nachochips koriander. 1 lime, skal och saft. Chili con carne600 g nötfärs 1 gul lök, hackad 2 klyftor vitlök, hackade 2 röda chili, skivade 2 msk tomatpuré 2 tsk spiskummin 2 tsk oregano 2 tsk rökt paprikapulver 400 g krossade tomater 400 g färdigkokta svart bönor på burk 2 dl coca cola 4 dl utspädd oxbuljong olja salt och svartpeppar. Avokadosalsa3 ätmogen avokado 1 lime, skal och saft 1 knippe koriander salt och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.