Efter en vecka på Kreta med massor av god grekisk mat så var det skönt att komma hem och äta något lite lättare som ändå mättar och då gjorde jag den här goda potatis och purjolökssoppan till middag igår
) Jag kände för något varmt och gott i förra veckan så vi gjorde soppa. Skala och skär lök och potatis i tärningar och låt dem svettas i olja i en kastrull en stund utan att få färg
flingsalt och nymald peppar. Bryn potatisen, purjolök och ingefära i olivolja i en kastrull. Strimla baconen i små bitar och stek knaprigt medan soppan kokar
Nu är jag hemma på timmar, jobbar delat och har halva dagen kvar. suttit i solen en stund och tankat D-vitamin, nu ska jag strax lägga mig i uterummet och vila lite
Potatis och purjolökssoppa med knaperstekt bacon. koka upp vattnet med buljongtärningarna och hacka, potatis, lök, purjo, vitlök, häll sedan ner det i det kokande vattnet
Regnet öser ner, det blåser och är allmänt dåligt väder. Det gör inte mig så mycket, jag tänder några ljus, kryper upp i soffan framför tv´n och myser i höstrusket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.