Fröknäckebröd med julsmak!
À la Maria
À la Maria
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Fröknäckebröd med julsmak.
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl linfrön
  • 2 tsk farinsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk kanel
  •  
  • Blanda de torra ingredienserna först och tillsätt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl kokhett vatten
  • Blanda allt och låt stå i 15 minuter Lägg smeten mellan två bakplåtspapper och kavla tunt på en långpanna.
  • Ta ut formar enligt önskemål med exempelvis pepparkaksformar eller grädda smeten hel och bryt det färdiggräddade fröknäckebrödet för hand.
  • Grädda i mitten/nedre delen av ugnen i cirka 1 timme, 150 grader Servera med valfri mjuk- eller hårdost.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.