4 600 g kycklingfilé 1 msk salt 2 morötter 1 blomkål 1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 100 g sugarsnaps 4 minibaguetter 1 msk maizena majsstärkelse salt och peppar Örtkräm 1 vitlöksklyfta 2 dl crème fraiche 1/2 kruka basilika 3 msk örtagårdskryddor provencale Lägg till i inköpslistan
Servera grönsakerna ochfärskpotatisen tillsammans med kycklingen,. Tvätta och koka färskpotatisen. Vispa grädden hårt och smaksätt med senap, schalottenlöksfond
Jag älskar persilja och har det i (typ) allt men om du vill mixtra lite i receptet kan du skippa persiljan i slutet och istället blanda ner torkad timjan tillsammans med buljongen
Servera kycklingen medhasselbackspotatisoch såsen tillsammans med ett glas osötad cider. Kycklingfilé fylld med soltorkade tomater och mozzarella, täckt av seranoskinka serverad tillsammans med en rödvinssky som smakar höst är inte helt fel en höstkväll när kylan smyger sig på
Varför inte istället göra Crock-Pot kyckling medäppleochtimjan tänkte jag då. Till servering bröd och en god sallad alternativt ugnsbakad potatis eller rotfrukter
Jag är för genvägar i köket ochmed ont om tid kan färdigköpta potatisgnocchis vara en finfin sådan (om man nu inte av någon anledning är rädd för potatis, vilket jag som tur är inte är)
Lägg potatisen i en ungsfast form och ringla äver rikligt med rapsolja. Salta potatisar, söta äpplenoch underbart doftande timjan, det är perfektion om ni frågar mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.