Perfekt till kålpudding, renskav och en hel massa annat. Till den Aujulay-inspirerade renskavsgrytan häromsistens gjordes en lingonchutney som egentligen blir mer sylt än chutney
Det kan hända att jag kanske bakar en kaka också, som jag kan ta med till jobbet, och kanske en vinbärspaj som vi kan kalasa på vid ett senare tillfälle
Myntan smälter in bra med övriga ingredienser. En söt och riktigt smaskig sylt. Annars är det bara att koka på spisen på låg värme i kanske en kvart och hälla i väl rengjorda burkar
Den här soppan blir extra krämig av att jag mixar den med silkestofu ochjordnötssmör. Tar du bort fisksåsen och byter honungen mot agavesirap är den till ochmed vegansk
Lägg pannkakorna på en tallrik och toppa med äpple, pistagenötter ochjordnötssmör. Och eftersom kanel och kardemumma är bästa vänner med äpple, så fick de också hänga på
Av bären jag köpte där gjorde jag en syltmed chili och mynta. Eller marmelad med chili och mynta. socker med pektin, blir det inte så stor skillnad eftesom sylten blir ganska tjock
Kul att prova med lite annorlunda ingredienser och smaksättare. Apelsinmarmelad smaksatt med lite färsk ingefära är en höjdare, en gnutta chilli i jordgubbsmarmeladen är också gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.