hittade jag på den amerikanska bloggen Joy the Baker, och det är ugnsbakadepommesfrites med bl. Pommesfritesen man köper på fish & chips restauranger i England är tjockt skurna och imitt tycke oftast för litefriterade - det känns som att äta feta bomullstusssar
Ugnsbakadkycklingfilé. Sötpotatis "pommesfrites". Först skulle jag bara vilja tacka alla underbara läsare för alla fina kommentarer på bloggen, Facebook och på mail
Ni bara måste testa detta. Jag och minroomie åt dessa som snacks härom dagen och doppade ichilibea. På onsdag ska vi ha vänner över så då tänkte vi nog göra dessa tillsammans med en köttbit och god sallad
2 l vatten 1 msk ättiksprit 12 % 1-2 kg mjöligpotatis (ex King Edward) 1 msk salt frityrolja. 2 l vatten 1 msk ättiksprit 12 % 1-2 kg mjöligpotatis (ex King Edward) 1 msk salt frityrolja
Att göra egna pommesfrites är faktiskt ganska enkelt, jag har lärt mig det här receptet genom att titta på Heston Blumenthal, och jag köper sällan pommes på påse numera
flingsalt. Skala potatisen och skär i stavar. Låt dem få ett kort uppkok i kastrull, häll av vattnet, skölj med kallt vatten och lägga att svalna på handduk (bred ut dem)
Det är jättelätt att göra egna pommesfrites hemma iugnen, det finns några tips som du ska tänka på och det är att använda en bra olja och verkligenringla över en bra mängd
i. i. I. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. J. a. g. ä. t. e. r. v. l. d. m. y. c. k. s. ö. p. o. j. f. u. n. h. å. -. ,. (. 2. 5. ). 0. S. 1. D. q. B. N. b. Ö
Här är ett recept som utan överdrift ger helt perfekta pommesfrites. Att man kunde göra så här bra pommes hemma hade jag då aldrig vågat föreställa mig
Polenta pommes kan vara det godaste som finns. Maken frågade skeptiskt. Jag vågar påstå att polenta pommes är så pass goda att man nästan inte kan sluta äta – fick medhåll av maken De är krispigare än pommes av potatis och har en härligt god smak av majs och parmesan- smaksättningen kan varieras efter eget tycke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.