Det är det som är så kul med matlagning inget recept är ristat i sten, det är bara att låta kreativiteten flöda i köket och låta smaklökarna avgöra om du har lyckats
Låt kakan svalna och på med valfri frosting. 1/2 -1 msk pepparkakskrydda. 1/2 -1 msk pepparkakskrydda. . Här kommer ett utav dom nya recepten som jag har fixat och trixat med dom senaste dagarna
Jag har skrivit om den förr mig jag gör det igen - chokladpajen. -) Varm är den riktig kladdig och god men jag tycker nog ändå att den gör sig bättre om den får vila i kylskåpet ett dygn
DelaFacebookTwitterE-postGoogleSkriv utLinkedInTumblrPinterestRedditGillaGilla Laddar. På en ugnsplåt lägger du en strimlad rödlök, ca 4 dl broccoli delad i små buketter, ca 4 dl morötter skurna i tunna slantar
Hallelulja, vilken glädje och extra glada blev vi när vi såg att den ena påsen innehöll Bockhornsklöver - det har vi inte lyckats hitta i någon endaste affär i våra trakter
att jag inte kunnat unna mig en choklad- eller tårtbit, att jag måste träna två gånger per dag, att jag räknade kalorier, och att om jag översteg "min kalorimängd" så var jag tvungen att förbränna det
Det blev en vildsint fantasie-fyllning som faktiskt funkade riktigt bra. Vispa till en slät smet och låt den helst stå en halvtimme innan du börjar steka dina pannkakor
Den här galna hösten då livet består av flängande mellan jobbet och sporadiska flytt- och renoveringsutflykter till Blå Huset så är släng-allt-i-en-gryta-och-glöm-bort-det-matlagning en räddning och välsignelse
Lägg i en kastrull tillsammans med krossade pepparkorn, persilje- och dragonstjälkar, vinäger och vatten och låt sjuda tills hälften av vätskan kvarstår
Några av er känner säkert igen sig - planering, inköp, tillagning och slutligen måltiden. Om detta handlar om kulinarisk estetik, eller om mitt kontrollbehov, det kan vi låta vara osagt
Fördela smeten i formarna och grädda i ugn på galler på nedersta falsen i ca 25-30 minuter vid 200º. Smörj och bröa 2 tårtformar, 26 resp 18 cm i diameter
Låt löjrommen rinna av i en sil. Sos med löjrom, matjessill och kumminost. Skär kumminosten i tärningar och förvara i lufttät burk i kylskåp, kan göras två dagar i förväg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.