Det som är helt avgörande för hur smaken på den här karrén blir, är valet av kryddblandning. Den använder jag till allt möjligt, soppor, vegetariska rätter, och som här till fläskkarré
Den här gången gjorde jag en plommonspäckad skinkstek av en riktigt fin bit fläskkött. En av favoriterna bland husmanskost är en riktigt mör, saftig stek
1 karré eller kotlettrad på ca 1 kg. Sätt ugnen på 150 grader. Bind eventuellt upp köttet med steksnöre. Skala och rensa rotfrukter, persilja, vitlök, kål och lök
Stick in en termometer i den tjockaste delen av karrén. Skär små snitt, cirka 1 1/2-2 cm djupa lite här och var över karrén. Skär steken i skivor och servera med sås, kokt potatis, äpplen och äppelmos, gelé 1½ kg benfri fläskkarré
6 portioner1 kg benfri fläskkarré 8+ 8 urkärnade katrinplommonSalt och peppar1 gul lök1 morot1 palsternacka1-2 syrliga äpplen1 msk rapsolja eller annan neutral olja 1-2 lagerblad3-5 dl grönsaksbuljongHackad persilja till garneringGräddsås. 1 kg benfri fläskkarré
Salta och krydda karréskivorna, lägg dem i en ugnsform. 8 skivor fläskkarré. Torka av de soltorkade tomaterna från olja annars flyter oljan omkring och ser osmaklig ut, skär dem i mindre bitar och strö över köttet
Plommonspäckadfläskkarré. Putsa fläskkarrén och späcka köttet med hälften av katrinplommonen. Servera plommonspäckadfläskkarré med grönsakerna och katrinplommonen från stekningen samt gräddsås, gröna ärter och äppelmos
Karré. Gnid in karrén med salt, peppar och vitlök. Skär ett cirka 10 centimeter djupt snitt längs med karrén så att det bildas en ficka. 1 bit fläskkarré, cirka kg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.