Putsa köttet och späcka det med hälften av katrinplommonen. Krydda det runt om med salt och peppar. Lägg köttet i en ugnsform med den feta sidan upp och stick in en stektermometer där det är som tjockast
Krydda runt om med salt, vitpeppar, grillkrydda och vitlökspulver. 1 kg hel bit fläskkarréca 8 katrinplommon2-3 vitlöksklyftorsalt, vitpeppar, grillkrydda, vitlökspulverSmör till stekning½ dl kalvfondvatten Gör så här
Skär upp fläskkarrén i skivor och lägg på fat med morötter, äpple samt lök vid sidan. Stick åtta hål här och där i fläskkarrén och peta in katrinplommonen i hålen
Var väldigt gott med glaze såsen till, men det blev överdrivet mycket. Har alltid varit väldigt förtjust i Plommonspäckadfläskkarré så såg fram emot att göra detta receptet
Servera med kokt potatis och gräddsås. Jag hade inte riktigt räknat med så många, det hade jag inte. 1 kg fläskkarré ( benfri). Stick 20 små hål i köttbiten med kniv. // 1 kg fläskkarré ( benfri). 175 grader Stick 20 små hål i köttbiten med kniv. Köttet är färdigt när tempen når ca 85 grader Servera med kokt potatis och gräddsås
Med lite omsorg blir en enkel bit fläsk till rena festmåltiden, på bara två timmar. Man behöver inte vara orolig för att köttet skall bli torrt till skillnad från när man tar sig an nötstek på liknande sätt (så det har jag helt enkelt slutat med)
Sätt in fläskarrén i ugnen med en termometer. Hittade en fläskarré för 80 kr kg som räckte till 2 middagar för 2 personer 1 bit fläskarré 850 gramKatrinplommonsaltpepparingefära1 äpple KarrenGör små hål i köttet och stick in katrinplommonkrydda med salt och peppar samt ingefära. SÅS2 dl vatten hälls i ugnspannan för sky häll upp i en kastrull4-5 dl matlagningsgrädde1 msk svart vinbärssaft eller vinbärsgelé2 msk Bongs koncentrerade grönsaks- eller kycklingfond1 msk torr sherry (kan uteslutas)salt och vitpepparRed såsen med maizenaDet bildas lite köttsaft i folien som hälls i såsen. Servera med äppelklyftorna, gele och brysselkål samt kokt potatis 1 äpple
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.