Häll degen i en pajform och tryck ut den medan den fortfarande är ljummen. Halvera och kärna ur plommonen och fördela i pajen med den kupade sidan neråt
Idag gick iväg och köpte en liten burk med soltorkade tomater och resten fanns redan hemma. Klicka i creme fraichen och häll i en skvätt grädde, smula ner lite rosmarin, låt sjuda någon minut
Plommonsmulpaj8 bitar500 g plommon (urkärnade)½ dl socker1½ msk potatismjöl150 g smör4 msk socker4 dl vetemjölSätt ugnen på 225°CRör ihop smuldegenSkär plommonen i mindre bitar, blanda dem med socker och potatismjölLägg plommonfyllningen i en pajform (eller fördela dem i 8 portionsformar)Fördela smuldegen ovanpå fyllningenGrädda mitt i ugnen ca 20-25 minFoto
Mascarponekrämen går också att lägga i ett färdiggräddat pajskal med mycket färsk frukt och bär. Vispa gulorna i en bunke tillsammans med strösocker och limoncello till dess att det är en fluffig smet
Täck botten med plommonhalvor, lägg dem med snittytan ner. Servera ljummen med grädde. 1lätt vispad gräddeSmöra en stor pajform med löstagbar botten, ca 26-27 cm i diameter. Nagga den med en gaffel och ställ den i kyl 1/2 timme. 1Riv mandelmassan och rör samman den med citronskal, smör och äggvita
Smörj en pajform med smör. Nagga eller picka med hjälp av en gaffel hela den uttryckta pajdegen. Blanda samman ingredienserna till fyllningen i en blender, mixer eller med elvisp
Detta var fredagens efterrätt och jag lovade att återkomma med receptet. Vispa äggulorna pösigt tillsammans med socker i en skålTillsätt mascarponen lite i taget och rör om till en slät smet
Rör samman halva mängden av samtliga ingredienser till mascarponekrämen ocjh blanda väl. Förbered såsen genom att blanda bär, florsocker, pressad citron och vatten i en kastrull
Vad du behöverpajskal125 g Smör2 msk Socker3 dl mjöl2 msk Vattenfyllning12 st plommon1 st citron finrrivet skal och saft2 dl couscous2 dl Vatten5 st Ägg2
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.