Var noga med att få upp degen ordentligt runt om och en aning över kanten. Dela och skrapa ur vaniljstången och blanda innehållet med lätt crème fraiche, smaksätt med florsocker och rör om väl
Sätt på pannan på spisen på medelvärme, hellre för svalt än för varmt, päronen får inte bränna men de ska vara nästan genomkokta ungefär samtidigt som de börjar få fin färg
Koka ej dubbel sats i samma kastrull, då blir det också fel med tidsangivelsen. Lägg samtliga ingredienser till pajdegen i en matberedare monterad med stålkniven
Vispa crème fraîche och vaniljfrön med en elvisp eller i en matberedare tills crème fraîchen är luftig och krämig (den kommer först att bli lös, men efter en stunds vispning tjocknar den igen)
Låt ett kg plommon koka med några minuter. Koka upp 6 dl vatten, 3½ dl socker, skal och saft från 1 citron och 1 urskrapad vaniljstång med frön i en kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.