Jag och Magnus fick i uppdrag att bjuda på efterrätt i år och valet föll på en riktig storfavorit - Limemarineradejordgubbar med mascarpone - SÅ himla god
Till dessert på nyår gjorde jag chokladmousse på vit och mörk choklad som jag serverade i glas och toppade med limemarineradejordgubbaroch dekorerade med chokladhjärtan
Varje fredag och lördag försöker vi att äta lite mysigare mat. Och det blev så fantastiskt gott. Blanda olja, pressad vitlök, skal och saft från en lime, salt & pepper i en skål - rör om och häll i en plastpåse
Skölj och rensa jordgubbar, skär i skivor. De ska bli lite brända och sjunka ihop. Riv salladsbladen lite och blanda med paprikan, jordgubbaroch dressingen
Delas jordgubbarna i mindre bitar och pressa limesaften över dem. Både stora och små gillade det. Jag gjorde en läskande efterrätt när vi grillade för några dagar sedan – limemarineradejordgubbar med citronfluff
Skölj och ansa jordgubbarnaoch skär dem i bitar. Vispa grädden tjock och fluffig. Blanda flädersaft och sirap med citronmeliss och ringla över jordgubbarna
Skölj limefrukten och finriv lite av skalet ner med jordgubbarna. Pressa limesaften över jordgubbarna. Tillsätt och vispa ut mascarpone-osten, florsocker samt fröna från vaniljstången
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.