Smaka av såsen med kajennpeppar och svartpeppar. Dela med dig av inlägget. Lägg den skivade potatisen som ett lock över kycklingenoch strö över ostenoch söndersmulad sour cream& onion
1 förp mix till en stor pizza 4-500 g passerade tomater med basilika 1 tsk oregano 2 msk olivolja 150 g rökt skinka, strimlad 350 g champinjoner, skivade 1 paprika, skivad ca 3 dl ost, riven
Jag använde ett pizzakitoch grillad kyckling som hade blivit över från lunchen. Att grilla pizza på grillen är verkligen jättegott och doften som kommer från grillen är underbar
Hade ingen mat med mig till jobbet i dag så jag och Bettan slog till med en Kebabpizza till lunch. Ostarna vi åt var Fransk Brie (god tillsammans med frukt eller till en sallad), Taleggio (mjuk och krämig italiensk kittost) och Bergader blu Rich and creamy (grön- ochblåmögelost som gärna avnjuts tillsammans med en delikatessmarmerad)
Lägg sedan på kycklingen på pizzan tillsammans med resten av toppingingredienserna, till sist osten, ganska glest utspridd för att det inte ska bli geggigt
Vispa eller mixa samman samtliga ingredienser till pizzabotten men tillsätt osten sist. Toppad med söt pumpapuré, salt fetaost, krispig bacon och stekt kyckling är en fantastiskt god kombination
Men medostarna i form av en tunt bredd ostkrämoch topping i form av både ört- och vitlöksstekt svamp, karamelliserad schalottenlök och inkråmet i en god salsiccia plus en härlig mortlad örtolja som sprinklas över den färdiga pizzan blir det oemotståndligt
Hyvla sedan över parmesanost så att det täcker varje del. Lägg ut kycklingfileerna över hela plåten, det ska inte vara något mellanrum mellan dem, som en pizza deg
100 g Riven ost 4 st Ägg 0,75 dl Vatten 1 msk Fiberhusk 0,5 dl Mandelmjöl 0,25 dl Kokosmjöl 1 tsk Bakpulver en nypa Salt 1/2 pumpa Butternutpumpa 300 g Kyckling 1 pkt Bacon efter smak Spenat 150 g Fetaost
Kavla ut degen till passande storlek, blanda krossade tomaterna med kryddorna och blanda med en stavmixer sen bred jämt över pizzan, lägg på champinjon, kyckling, mozzarella och sist oregano
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.