Eftersom de färska tomaterna och basilikan ännu lyser med sin frånvaro, så prövade vi att göra pizzamed något som faktiskt är i säsong nu, nämligen rödbetor
Börja med att karamellisera löken. Har du en mandolin (grönsaksskärare) så kan du med fördel använda den då det dels går fortare men skivorna blir också mer jämna
Täck degen med olja och strö på med en nypa salt och sedan med den finhackade löken. Vill ni knåda ihop med era händer så smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet, salt, socker, olja, vetemjölet och arbeta samman till en smidig deg
När min man hörde att jag hade gjort pizza när han var borta på sin konferens blev han lite avundsjuk så jag passade på att göra ytterligare en långpannepizza igår till middag för att göra honom glad =) Den här gången blev det en pizzamed pesto, rökt skinka, champinjoner, lök, tomatsås och ost och den blev hur god som helst
Bryn löken så att den tar färg. Löken är klar när den är riktigt mjuk och söt. 4 lökar, gula eller röda. 14 lökar, gula eller röda 2 msk smör salt efter smak 2 tsk socker 1 dl vattenSkiva löken. Slå ned värmen och låt löken mjukna i 10-15 minuter
Pizza på sötpotatisbotten med majskräm och stekt lök (vegansk & glutenfri). Jag har tidigare gjort pizzabotten på blomkål, men ska erkänna att jag tycker det är svårt att få dem att hålla ihop - om man inte vräker ner en massa ost som smälter och då fungerar som klister
Blanda crème fraiche, parmesan, pressad vitlök, oregano, salt och peppar i en skål. Bred på crème fraiche-röran och toppa med potatisskivor, rosmarin och gratängost
Skär löken i tunna strimlor. Stek löken och rör om med jämna mellanrum i 10-15 min. När löken är gyllene rör du försiktigt om i stekpannan och låter allting karamelliseras långsamt i 10 min
Smörstek kantarellerna tillsammans medvitlök, salt och peppar. Toppa pizzanmed salami och servera genast med lite nymalen svartpeppar, tomat och timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.