Pitekaka
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • smör
  • 1 ägg
  • 1 strösocker
  • 1 bakpulver
  • 1 vaniljsocker
  • 1 vetemjöl
  • 1 yoghurt 3%
  • 1 havregryn
  • 1 kanel
  • 1 vaniljpulver, valfritt
  • 1 salt1. Smält smöret och låt svalna något. Vill du ha extra god smak så bryner du smöret gyllene. Sätt ugnen på 180°, lägre om du kör på varmluft.2. Sjud ihop samtliga ingredienser till havretopping. Gör detta medan du rör ihop kakan: Vispa ägg och socker pösigt, rör ner yoghurt.3. Blanda de torra ingredienserna, sikta ner i smeten och tillsätt smör.4. Häll i smord eller bakpappersklädd långpanna, ca 25 x 30 cm. Klicka på havretopping, grädda ca 25 minuter. Låt svalna och skär i bitar.Glutenfritt?
  • Om du vill göra kakan glutenfri klickar du här, så kommer du till Susannes blogg.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.