Pumpa är inte något som jag vanligtvis äter, eftersom jag tidigare inte riktigt kunnat med smaken, men efter att ha ätit denna mycket goda pumpagratäng så kommer det nog att dyka upp fler rätter med pumpa här i framtiden
Med i våras fick jag tips om en ny variant av butternut, en med sortnamnet "Long de Nice" från Runåbergs fröer som skulle vara lämplig för nordligare breddgrader
Även om pumpa faktiskt har funnits i århundraden på våra breddgrader och tidigare användes flitigt i kryddade ättiksinläggningar som pickles till maten går nog tankarna idag mest till Halloween och de grinande pumpansiktena med ljus i
Fransmännen gör en pumpagratäng som har mer nedtonad sötma och görs med kycklingfond som är ett gott alternativ, du finner receptet här på Katinkas Kitchen – sök i sökrutan uppe till höger på pumpagratäng eller gå in via länken i pumpainlägget som publiceras bredvid det här inlägget idag
Krydda med salt, svartpeppar, paprikapulver, kajennpeppar och oregano. Smörj en gratängform med olja. Koka upp rikligt med vatten och lite salt i en gryta, lägg i pumpan och koka 5 minuter
Lyft upp ur buljongen, mosa med en gaffel och blanda med övriga ingredienser. Ca 1 kg pumpa – skal, hinnor och kärnor borttagna Ca 7 dl kycklingbuljong till kokning 2 dl grädde 2 msk smör 2 äggulor peppar muskotnöt ev
Skär aubergine och squash i tunna skivor, gärna på längden, med till exempel en osthyvel. Lägg det grillade samt kapris i en bunke eller på ett fat med kanter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.