pirogerna fylls. Blanda väl. Ta ut rundlar c. 2 Smula jästen i bunke. 5 Smala av med kryddorna. 8 Kavla ut degen. a 20 min på plåt o pensla m. a 15 minuter 10-12 piroger (gör gärna dubbel sats). 600 g Blandfärs. 3 Gula lökar
Skala och skiva morötterna, tärna potatisen och hacka löken i lagom stora bitar. Skär den tinade fisken i cm stora kuber, eventuellt om räkorna är stora så kan ni dela på dom
* Blanda färsen med koriander, böngroddar, bambuskott, purjolök, vitlök, ingefära, hackade trattkantareller som legat i vatten, glasnudlar, som legat i vatten en liten stund och klippts i mindre bitar, finriven morot, sesamolja, ostronsås och fisksås
Denna gång har vi en champagne av Françoise Bedel i glasen. endivsallad med ädelostkräm beströdd med några granatäpplespärlor, falska hoppande djävlar, (dvs sniglar inlindande i bacon grillade i ugn och en sås, baserad på fransk senap Maille Provençale, att doppa dessa i) samt stekt chorizokorv på tunna rostade skivor av surdegsbröd
Om du inte gjort piroger tidigare borde du verkligen prova – det är perfekt att fylla med överbliven köttfärssås, lite påläggsskinka eller blandade grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.