Lägg laxenmed skinnsidan ner i en smord ugnsform. Strö över dill och krydda med salt och peppar. Smula fetaosten över laxen och tryck ner den lätt i laxköttet
Blanda osten med creme fraiche. Lägg laxen i en ugnsfast form. 500-600 g Lax (i portionsstorlek eller hel filébit går bra vilket som). Serverades med nykokt potatis, smörslungad blomkål och lite grönsallad 500-600 g Lax (i portionsstorlek eller hel filébit går bra vilket som)
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Laxen tillagas enkelt i ugnen med ett täcke av västerbottensost, hur gott som helst. Servera med kokt potatis, pressad, mos eller pommes duchesse och grönsaker
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.