Lite olika grönsaker finns det alltid hemma så jag använder lite olika från gång till gång men det räcker att bara ha lite svamp hemma så blir äggen genast lite roligare
Kladdkaka till många. Kladdkakans ursprung är omtvistat. Jag hör till den förra kategorin. Imorgon på kladdkakans dag firar jag med en av favoriterna – en kaka toppad med en kryddstark mjölkchokladsganache och pepparkakor doppade i vit choklad
I stort sett är det mitt traditionella recept på kladdkaka men, jag har bytt ut vetemjölet mot rågmjöl och tillsatt en finriven morot (gav extra saftighet)
I morgon är det fredag igen och det kanske är din tur att baka något gott till kaffet. Kladdkaka med nötkola12 portioner 2 ägg2 dl strösocker1,5 dl vetemjöl3 msk kakao1 tsk vaniljsocker1 tsk bakpulver100 g smör100 g hackad mörk choklad Topping1,5 dl vispgrädde1,5 dl strösocker0,5 dl ljus sirap0,5 msk smör2 dl salta jordnötter Gör så härSmöra och bröa en springform, ca 24 cm i diameterVispa ägg och socker poröstBlanda de torra ingredienserna i en skålSmält smör tillsammans med hackad choklad på svag värme, under omrörningBlanda försiktigt alla ingredienser och häll i formenGrädda i 175 grader i ca 20 minuterLåt svalna i 30 minuterHäll grädde, socker och sirap i en kastrull, låt det koka ordentligt till 120 grader, rör då och dåTa bort från värmenoch klicka ner smöretRör om ordentligt och blanda ner jordnötternaHäll nötkolan över kakan och bred utServera ljummen eller kall 12 portioner 2 ägg
Får nog ta och köpa lite penséer till att börja med. Nu i påsktider så tänkte jag passa på att påminna om en riktig favorit till bakverk som jag har gjort ett antal gånger genom åren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.