De semlor som kommer i ny tappning tycker jag är kul och inspirerande och de jag provat är helt klart godkända, men de som är fyllda med annat än mandelmassa och grädde tycker jag inte ska få kallas semla, för det blir ju ett helt nytt bakverk
Petit choux är en liten fransk luftig bakelse som oftast fylls med en vaniljkräm eller grädde. För er som vill testa något nytt, då borde ni testa petit choux semlor
Yoghurt- & Granolaglasspinnar medfärska bär som frukost var egentligen tänkt som en rolig idé för de små barnen, men när jag gjorde dem här hemma så märkte jag att även "stora barn" (vuxna män bland annat) nästan tycker att det är lika roligt och gott de med
Kunde bli hur kul som helst, men de blev platta som amerikanska pannkakor. Vi smygåt även semla i helgen o fyllde då med vaniljkräm/marsan - mumma även det
Igår åt vi ju frasvåfflor med rom, rödlök, gräddfil och dill till middag och fick lite av tillbehören över så jag tänkte fylla några av petit chouxenmed dem och äta som förrätt innan köttfärspajen är färdig
Servera så snart som möjlig. Baka petit choux mixen enligt anvsingarna på förpackningen ( gör de tsk stora) och klipp sedan ett jack och använd en sprits med smal öppning eller en plastpåse och spritsa in fyllningen
Petit chouxer2 dl vatten 1 msk strösocker 1 krm salt 75 g smör 2 dl vetemjöl [120 g] 3 ägg. Petit chouxer2 dl vatten 1 msk strösocker 1 krm salt 75 g smör 2 dl vetemjöl [120 g] 3 ägg
PATE A CHOUX. Spritsa smeten på en bakplåtspapper och tryck ut små runda former och lägg på varje petitesser choux degen och grädda i ugnen på 180 grader i ca 35 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.