Känn med sticka att potatisen är mjuk/färdig. Skala potatisarna och löken och skiva tunt, råstek i stekpanna med lite smör i 10 minuter, vänd om hela tiden, strö över finhackad rosmarin, salta och peppra. 8 medelstora potatisar av mjölig sort . 150 g taleggioost
Servera med en stor blandad sallad. 100g taleggio. Perfekt som lunch, mellanmål, kalla på utflykt. eller istället för pizzan till ett gott glas på fredagskvällen
En minitoast i ugnen medtaleggioost, grillad paprika och tomat blev det. Nå't litet smått och gott är inte fel att peta i sig på fredagskvällen innan det är dags att sätta igång med middagen
Lustigt medtaleggio som är så snäll i doften naturell, men när den blir varm så sprider sig en minst sagt speciell doft som man antingen uppskattar eller rynkar på näsan åt
Lägg på en klick av lökblandningen på polentan och toppa med en skiva taleggio. Smörj en liten fyrkantig form med lite olivolja och bred ut polentan i den
Toppa sedan pastan med det som "du har hemma för dagen". I vårt fall blev det lite medelhavs inspirerat med en kryddig salami som stod väl i balans med rökta svenska musslor och en bit kittost från Italien som alternativ till den klassiska parmesanosten
Servera med. Vänd runt potatisen med olja, salt och peppar i en ugnssäker form. Fäst med tandpetare. Servera med balsamvinägersås, bönor och smörsvängda rotsaker skurna i stavar
Experimentet föll väldigt väl ut, så jag delar gärna med mig av receptet. Taleggio är en halvmjuk, italiensk, komjölksbaserad ost som är en favorit hos mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.