Kanske förknippar man ordet vegetarisk med något negativt, eller helt enkelt tråkigt. Det är ju dock verkligen inget fel med att äta vegetariskt någon gång i veckan även om man inte är vegetarian
Jag gjorde ett glutenfritt hamburgerbröd på (glutenfria) havregryn och hasselnötsmjöl som jag kryddade med brödkryddor och gurkmeja (delvis för färgens skull, men det gav även mycket god smak)
Veckans vegetariska. Kokosgryta med gurkmeja. Massvis med gurkmeja såklart. Kör man med kokosmjölk, skeda ur mer av det feta och skippa lite av vattnet
Förutom att de är glutenfria så är de proteinrika, lätta att ha att göra med, och lossnar lätt. Idag blir det paj igen, det har blivit några stycken den senaste tiden med lite olika fyllningar
Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckans vegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål
Mysiga höstdagar med korvgrillning i skogen börjar närma sig. Oavsett så är dessa fluffiga glutenfria korvbröd och krispig kikärtskorvar alldeles underbart goda
Medelhavspaj vegetarisk Glutenfri PrintFörfattare. Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en mixer med knivar och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg
En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med och utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
Italienarna är faktiskt riktigt bra på det här medglutenfritt. De fiffiga glutenfria lasagneremsorna som jag använde köpte jag på Arrenius & Co i Saluhallen i Uppsala, och de är av ett italienskt märke
Nu är jag sugen på att även göra min egen tahini men till det här receptet fick det bli en färdigköpt och den passade väldigt bra i morotssoppan tillsammans med fänkålsfrön och kummin
Häromdagen testade jag att göra en glutenfri pizzabotten med blomkål som huvudingrediens. Fårosten tog effektivt bort smaken av kokos, något jag uppskattade mycket, då jag blivit rätt trött på kokossmak efter några år med lite för mycket kokosolja i min mat
Glutenfri vegetarisk paj med svamp och pesto. Det var en vegetarisk variant fylld med grönsaker, svamp, pesto, fetaost och soltorkade tomater vilket är en underbar kombination
Den här veckans vego får bli en lite annorlunda paj med färska champinjoner och zucchini, och med ett krämigt täcke av mozarella och kronärtskockspesto
Jag gör min Pajalagröt glutenfrimed krossade bovetegryn och Fibrex, men i övrigt innehåller den både linfrön, russin, katrinplommon och aprikoser, precis som i ursprungsreceptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.