Huvudnumret i det här inlägget är brysselkål ochschalottenlök som bakas knaprigt i ugnen med ett bröd- och parmesanströssel, lite rosmarin och olivolja
Lägg på taleggionoch toppa med riven parmesan eller pecorino. Har du krossade tomater eller tomater på burk och vill ha en slät soppa är det bara att mixa, annars är det ju gott med en mer chunky soppa också
Lammstek med chèvregratinerad potatis- och fänkålsgratäng och ugnsbakade schalottenlökarLammet, fyllt med rosmarin och rucola, går väldigt bra ihop med den krämiga gratängen som förutom potatis innehåller fänkål och chèvre
Jag älskar Zeta´s produkter och jag använder dem dagligen så varför inte vara med i tävlingen tänkte jag (jag har tydligen inte lärt mig efter jag förlorade förra tävlingen
En minitoast i ugnen medtaleggioost, grillad paprika och tomat blev det. Nå't litet smått och gott är inte fel att peta i sig på fredagskvällen innan det är dags att sätta igång med middagen
Lustigt medtaleggio som är så snäll i doften naturell, men när den blir varm så sprider sig en minst sagt speciell doft som man antingen uppskattar eller rynkar på näsan åt
Jag var självklart tvungen att servera något till och då blev det långsamt bräserad högrev i rödvin, ugnsbakad shalottenlök med citron och lite smörsteka kantareller
Stora skivan till fläsket Färsen smaksatte jag med ett par rostade schalottenlökaroch dragon (inlagd i vinäger) samt vitpeppar och bara aningens salt (det rimmade fläsket ger ju mycket sälta)
Lammrygg, karamelliserad lökcrème, bakade schalottenlökar, picklad rödlök och krämigt potatisstompSmakrikt kött med tillbehör som både innehåller syra och sötma fungerar alltid fint tillsammans
Skala schalottenlökarnaoch stek dem i en panna med lite socker, salt och rikligt med smör. Häll av den och krossa eller bryt den i stora delar medan den fortfarande är varm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.