4 4 port pasta 1 kruka basilika 65 g ruccola 1/2 dl pinjenötter 1 dl riven parmesanost 2 vitlöksklyftor 1 dl olivolja 1/2 dl rapsolja salt och peppar 8 soltorkade tomater 50 g getost Lägg till i inköpslistan
4 2 st vitlöksklyftor 2 krukor basilika 1/2 dl pinjenötter 1 dl olivolja ca 40 g finriven parmesanost 1 krm salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Då jag ville att pistagesmaken skulle komma fram ordentligt valde jag att inte använda mig av någon vitlök eller samma mängd basilika som jag tar när jag gör min vanliga pesto
Stek kycklingbitarna i lite olja på medelhög värme tills dom är helt genomstekta. Men denna gång tänkte jag att jag skulle ha basilikasmaken i själva chicken nuggetsen direkt, så jag blandade kycklingen med pesto först, innan paneringen, och det blev ju såååå gott
Vi är sällan sena att hoppa på tåget och bar därför med oss en säck hem från en av Vännernas underbara moders trädgårdsland för att rodda ihop en vacker pestopå vår nya kompis
Lägg ned basilikabladen, pinjenötterna, vitlöken och saltet i en mortel. Tänk bara om jag kunnat få med mig mortlarna, skärbrädorna och känna det toscanska renässansstengolvet som jag barfota stod och mortlade pestopå i somras…
I helgen när jag städade uterummet slängde jag vår basilikaplanta. Innan den åkte i komposten plockade jag dock av alla kvarvarande blad och gjorde en härlig pestopå dem
Blanda ner all Pesto från burken. Sätt på ugnen på 175 grader. Fördela rotsellerin och purjolöken jämnt över det hela och häll på jämnt också, 3 dl röda linser, samt 6 dl vatten. 156 g pesto genovese classico
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.