Köttfärsbiffar smaksatta med bl. a vitlöksalt och pizzakrydda (kryddblandning med oregano, mejram och basilika) serverat med råstekt vitlökspotatis och en kall créme fraicheröra med tomat och basilika (använder Crème Bonjours färdiga)
Under tiden råsteker jag skivad potatis i rapsolja med salt och peppar. Jag brukar oftast göra på kotletter med ben men nu hade jag en fläskytterfilé över sen helgen så jag skivade ner den i en form och kokade upp en sås med creme fraiche, grädde, vatten, sambal oelek och lite andra kryddor
Saftiga köttfärsbiffar i krämig sås med rödvin. Råstekt mandelpotatis till och gräddsås som fått koka nästan en timme, den ska ni prova för den borde nästan ätas med sked
Förberedd en stekpanna med olja och smör och stek köttfärsbiffarna. Stek eller fritera potatisen i en stekpanna med olja tills de får en gyllenbrun färg, tänk på att skära potatisarna i väldigt små bitar så att de steks igenom
Riktig höstmat blev det idag med skånsk potatis och en grillad saftig kotlett. Krydda med salt- & peppar samt repa den färska timjan jämt fördelat per sida
2 2 port potatisklyftor 100 g pimiento de padron 1 tsk olja salt peppar 2 skivor fläskkotlett 1 dl chilimajonnäs 1/2 krispsallad Lägg till i inköpslistan
Värm en större panna med lite rapsolja lägg i potatisen och stek på medelvärme till potatisen nästan är mjuk, lägg i löken och svartkålen och låt det mjukna medpotatisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.