Saftig och smakrik kyckling med härliga smaker från Mellanöstern. Klassiskt är också att tillsätta torkade dadlar, fikon eller russin som tillagas tillsammans med kycklingen i ugnen
4 1 färsk kyckling (à ca 1,3 kg) 3 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 lime 2 msk olja 1 tsk spiskummin 1 tsk salt 1 krm peppar 5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond) 1/2 g saffran 1 knippe bladpersilja 1 granatäpple Till servering bulgur stekta skivor aubergine Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Dela den kokta kycklingen och lägg på riset. Koka kycklingklubborna i 40 minuter med salt, peppar och en gul lök i liten mängd vatten, häll i halva saffran löst i vatten
Möra kycklinglårfiléer vända i turkisk youghurt, kryddat på persiskt vis med spiskummin och paprika och stekta i smör är både mycket gott och lättlagat
Dela kycklingen och skölja med vatten. I slutet lägg i plommon och aprikos och stek 2 minuter tillLägg kycklingen i en kastrull, häll över saffran i vatten, salt, peppar och låt koka i 20 minuter
Stek kycklingen med lite salt(efter smak) tills den är genomstekt men saftig. Under tiden kan man göra i ordning kycklingen, skär filéerna i 2-3 cm stora bitar. skala löken och skär det i små bitar, stek den i 2 msk olja tills den blir mjuk, rör i gurkmeja och stek 20-30 sekunder innan du lägger i kycklingen. Häll riset i en sill och låt vattnet rinna, häll 2 msk olja i grytan innan du vänder riset i grytan, sedan lägger man i kycklingen och samlar riset från sidorna till mitten så att det täcker kycklingen och helst inte i kontakt med grytans sidor( som en kupol). 400 gram kycklinglårfile
är en mer festlig rätt inom det persiska köket. Strö mjöl och valnötter på kycklingbitarna och bryn i matfettet, tillsätt vatten, granatäppeljuice och salt efter smak samt citronsaft om man vill ha rätten riktigt syrlig
Denna kycklingfile grytan är inte alls svår och går snabbt att röra ihop. Jag frågade här hemma om dem ville ha pasta eller ris till kycklinggrytan och alla svarade pasta
Fick en vansinningt god kycklingrätt hos min vän som jag har längtat efter sedan vi var där. Skär mozzarellan i lika många skivor som du har kycklinglårfiléer
Krämig och god kyckling gratäng blev det idag. Bena ur kycklingen och tärna. Häll sedan över kycklingen. 1 st grillad kyckling. In med kycklingen i 15-20 min. 1 st grillad kyckling
Krydda kycklingfiléerna med peppar och bryn dem i stekpanna. CategoriesGratäng, Kyckling. 4 kycklingfiléer1 krm svartpeppar150 g rökt skinka3 dl creme fraiche2 tsk fransk senap2 dl riven lagrad ost½ dl finhackat kryddgrönt t ex Persilj Timjan, Basilika eller Oregano. Tagscrème fraiche, kycklingfiléer, rökt skinka, svartpeppar 40 e m. 4 kycklingfiléer
Strimla kycklingen och fräs den i lite matfett. Krydda den med peppar och kycklingkrydda. Ta upp kycklingen ur pannan när den är genomstekt och lägg åt sidan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.