Dela, kärna ur och finhacka chilin. Lägg ner majsen och blanda väl. Blanda chili, saffran, gurkmeja, 4 msk olivolja och 2 krm salt i en bunke. Låt marinera i minst 30 minuter, rör då och då
Lägg upp och garnera med persilja och rostade valnötter. Hacka vitlök fint och tärna tomaterna. Hetta upp olivolja och stek försiktigt vitlöken så den mjuknar men inte bränns
Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs grönsakerna tillsammans med tomatpurén ett par minuter. Ge ett hastigt uppkok, lägg på locket och ställ in grytan i ugnen
Hacka lök i tärningar, dela gröna bönor i mitten, skala och skär morötterna i stavar lika långa som bönorna, riv vitlök, hacka tomaterna i små tärningar
Två varmrätter, därav en köttgryta med mycket grönt i och en risrätt med kyckling och grönsaker. Härom veckan lagade vi en hel rad med rätter med inspiration från det persiska köket
Salta, peppra tomaternaoch låt dessa ligga kvar på plåten. Lägg tomaterna runt om. Häll på dressingingredienserna och låt bönorna och oliverna marinera i dressingen medan du skär ruccolan, basilikan, den ugnsbakta vitlöken och paprikorna i mindre bitar
Det blev grönsallad medtomater i klyftor, apelsinbitar och krispiga granatäppelkärnor. Toppa med lite basilikablad, champagnevinäger, olivolja och servera gärna med en härlig paj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.