Smula fetaostenoch låt alla toppa sin egen pasta med önskad mängd. Min väldigt fina äldsta syster var däremot här, tillsammans med min systerson, och av någon outgrundlig anledning fann jag mig stå vid spisen och röra i en tomatsås
Blanda i kycklingbitarna och krydda med salt och peppar. Strimla basilikanoch rör ner i såsen. Plocka bort allt kycklingkött från kycklingen och skär det i små bitar
mozarella, chevre, fetaost), färsk basilikaoch flingsalt. chevre eller fetaost (dessa har betydligt mindre laktos eftersom de är baserade på get- och/eller fårmjölk
Servera din goda tomatsallad tillsammans med uppskuren mozzarella, MUMS. Jag har verkligen blivit helt galen i kombinationen mozzarella, basilikaoch tomater
Så alltså, dagens recept till er gott folk blir därför en riktigt smaskig lammfärsbiff fylld medfetaostoch smaksatt med rosmarin och timjan, väldigt goda vänner till lamm är de örterna
Jättegott och något man kanske vanligtvis inte gör, men inte alls svårt. Ingredienser 4 kycklingfiléer1 pkt bacon eller lufttorkad skinka1 gul lök1 vitlöksklyftasmör eller olja 2 dl risottoris 4 dl höns- eller grönsaksbuljong 1 lime 1 kruka färsk basilika 1-2 dl nyriven parmesansalt & pepparGör risotton såhär 1. Finhacka lök och vitlök 2. Tillsätt ris och låt fräsa ytterligare utan att få färg 4. Riv skalet på limefrukten och pressa ur saften 7. Strimla basilikan 8. Vänd ner basilika, limesaft och ost 9. Servera med ost, basilika & limeskal 10. Krydda med flingsalt och pepparFixa kycklingen1. Linda kycklingfiléerna med bacon eller skinkan2. Krydda lite med svartpeppar och salt3. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter på 225-250 grader Jättegott och något man kanske vanligtvis inte gör, men inte alls svårt
Till blev det krispiga rösti på sötpotatis ochfeta, med lite peppar och sedan stekta i smör. Jag använde mig av Fontanas nya feta som är smaksatt med vitlök
Sparar både tid och pengar att inte åka hela vägen fram och tillbaka till stan två dar, plus att jag får sovmorgon förstås och kan hjälpa Johan lite med bokföringen i övermorgon, eftersom jag säkert blir helt klar med skoluppgiften på några timmar imorgon förmiddag
Färsbiffar fyllda medfetaost är väl gammal skåpmat egentligen, men att jag gärna gör det om och om igen beror ju på att det blir så himla gott och saftigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.