1 ca
2 l vatten 3 tsk askorbinsyra 2 kg äpplen av valfri sort 2 dl vatten ca 1 dl råsocker (efter smak)Fyll upp en stor skål med vatten och tillsätt askorbinsyra. Skölj äpplena, skala och skär upp i grova bitar. Lägg bitarna i skålen med vatten och askorbinsyra allt eftersom du hackar så att de inte mörknar. Lyft ur äppelbitarna och lägg i en kastrull tillsammans med 2 dl vatten (1 dl vatten per kilo äpplen) och låt koka upp under lock i ca 15 minuter. Passera äpplena sedan genom en grov sil eller ”äppelvagga”. Häll upp moset i en kastrull och smaka av med råsocker. Om äpplena i sig är väldigt söta behövs nästan inget socker och om de är syrliga behövs mer. Smaka och känn efter. Koka upp så sockret smälter. Ät och njut på en gång eller portionera upp och frys in!
Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter
Ingredienser till PerMorbergs sjömansbiff i Crock Pot. Jag älskar Per Morberg och hans recept. Idag lagade jag för första gången sjömansbiff, PerMorbergs sjömansbiff i Crock Pot
Ett recept ur PerMorbergs bok Morberg lagar husmanskost. Väldigt god. Krämig och god smak. Har aldrig haft kummin, lagerblad och paprikapulver i förut, däremot brukar jag ha i vitlök och chilisås
”Maten, drycken och konsten att kombinera” är skriven av Per Morberg och ges ut av Bonnier Fakta. • Strö lite salt på fisken och låt den stå och dra en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.