Potatisoch purjolöksopp serverades med med en pizzabulle med bacon och prästost. Mosa allt med en potatisstöt direkt i kastrullen eller använd stavmixern snabbt i några sekunder
Skär purjolöken i skivor, skala potatisenoch skär i tärningar. låt koka tills potatisen är mjuk. Häll i vattnet och tillsätt salt, peppar, buljongtärning
Hacka persiljanoch häll ner den när soppan är klar. Skala och dela potatisen i bitar (inte allt för små) och släng ner det i grytan Häll över vatten och buljongtärningar och krydda med timjan, salt och peppar
, Skala och skiva potatisen mycket tunt. Snitta purjon på längden och skölj den noga. , Skär bort det vita från citronskalet och strimla skalet mycket tunt
Servera med knaperstekt bacon och en god öl om du vill det. Persilja. Jag har alltid gillat potatisoch purjolökssoppa, och sen jag flyttade hemifrån har jag uppskattat den än mer eftersom den är så enkel att göra
Lägg sedan potatisarna på en ugnsplåt med bakplåts papper. Gör ett vitlökssmör genom att blanda rumstempererat smör med antingen finhackad vitlök eller pressad vitlök
Jag serverade det tillsammmans med mina hemmagjorda hamburgare och en vitlöks ochpersiljesås. Att lyxa till tillbehören man äter till maten är värt så mycket och med enkla metoder och knappt nåt jobb får du dundergoda ugnsbakade potatisklyftor
Lägg potatisarna på en plåt. Häll över olja, peppar, timjan och krossade vitlöksklyftor. 700 g färskpotatis, kokt och kall. 700 g färskpotatis, kokt och kall 3 msk olivolja 4 klyftor vitlök timjankvistar
Fast jag skulle nog inte toppa tonfiskröra med knaperstekt bacon. Bakad potatis med olika röror och fyllningar är jättegott och väldigt bra mat tycker jag, speciellt när man vill ha lite disk
Sen är det melodifestivalkväll och jag tror jag köper med lite plockmat och ostbricka hem. Går väldigt fort att röra ihop ochbakpotatisarna sköter ju sig själv i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.