Hacka nötterna grovt och blanda med rumstempererat smör, honung och salt. Rosta hasselnötskärnorna i en torr stekpanna och gnid av det tunna skalet med en kökshandduk (ren) innan de hunnit svalna
Med helgen inom räckhåll så är ni säkert sugna på något extra gott att stoppa i er och det ska ni så klart få, vad sägs om en vildsvinsfilé med ett helt sanslöst gott potatismos och vitlökssmör
Lime och gräslök är gott att ha i paketen, som man kan variera med vad man nu har hemma. Rör sedan i hop smöretmed lite pressad lime och pressa ner vitlökensamt ha i saltet
Rör inte om i smöret, den bruna fällningen ska vara kvar på botten. Lägg smöret (500 g-1 kg) i en tjockbottnad kastrull. Smöret är färdigt när proteinresterna i botten är mörkbrunt, använder du en termometer ska den uppnå 118 grader
Det här blir en väldigt såsig gryta och hur gott det än är så blir det över. Antingen grillar jag den eller som här, fräser den snabbt på hög värme i pannan med lite smör
Funkar lika bra till tex frukosten medsmör eller färskost och toppat med något gott och mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Med en härlig soluppgång framför sig kunde det knappast bli en vackrare morgon. Ett nyttigt bröd som detta, varvades med tårtor och macarones, så kalorierna höll vi inte inne på alls
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.