Med helgen inom räckhåll så är ni säkert sugna på något extra gott att stoppa i er och det ska ni så klart få, vad sägs om en vildsvinsfilé med ett helt sanslöst gott potatismos och vitlökssmör
Se till att ha så färskt filmjölk som möjligt när du gör ditt syrade smör. Vispa lite till så att så mycket som möjligt av kärnmjölken släpper från smöret
Otroligt gott i alla fall och mycket smidigt att förbereda det mesta fram till momentet då paketen ska in i ugnen ( eller på grillen där det passar lika bra att göra dem)
Rör inte om i smöret, den bruna fällningen ska vara kvar på botten. Lägg smöret (500 g-1 kg) i en tjockbottnad kastrull. Smöret är färdigt när proteinresterna i botten är mörkbrunt, använder du en termometer ska den uppnå 118 grader
Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gott och mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Smör. En ostsås klarar sig rätt bra själv, särskilt om någon eller några av ostarna har mycket karaktär, men det är gott att blanda ner något annat också
Det här receptet är ett tips från MixWell och Viveca som la ut receptet på deras facebook-sida. Jag bytte mjölsorten som de har till en blandning av Mix C från Schär och MixWells soja- och glutenfria ljusa basmjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.