Häll smeten i formen och jämna till med en slickepott. Testa med sticka – stickan ska vara torr. Bred frosting runt om tårtan med en spatel – dra spateln längs med kakan så att bottnarna lyser igenom
Häll smeten i formen och jämna till med en slickepott. Testa med sticka – stickan ska vara torr. Bred frosting runt om tårtan med en spatel – dra spateln längs med kakan så att bottnarna lyser igenom
Idag är det Luciadagen och det firar vi med en smarrig pepparkakstårta till fikat. Om den smakar lika bra som jag tror att den gör är det mycket troligt att det kommer finnas med en sån här på julbordet i år
Den består av två mjuka pepparkaksbottnar med fyllning av mascarpone/lingon kräm. Helgens sötsak består av en egenkomponerad ljuvlig, ja, jag säger ljuvlig pepparkakstårta
Blanda ordentligt och häll smeten i en smord form med löstagbara kanter. Om man som jag älskar pepparkakor kommer man garanterat att älska den här pepparkakstårtan som är en blandning av kladdkaka och pepparkaka
Hoppas att allt är bra med er kära läsare. Men det var behövligt med en liten paus från livet några dagar och när vi väl kom "hem" så blev det några extra dagars bloggledighet medans vi bla installerade köket i huset
Känn med sticka så kakan är torr och färdiggräddad. Klä en sockerkaksform 1,5 l med bakplåtspapper och häll i halva smeten, strö över lingon och sötning, fördela resterande smet över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.