Julinspirationen är på topp, som ni förstår Pepparkaksmousse6 mindre glasBotten (eller varvat mellan moussen)10 pepparkakor (2 i varje glas)25 gr smör, smältMousse. 50 gr mörk choklad1 dl vispgrädde1 äggula1/2 dl kessella0,5 msk pepparkakskryddaGör så här. 2 i var. 25 gr smör. 1/2 dl kessella
pepparkaksmousse. 15 december 2015, 10. (SPRINGFORM 26 CM). 2 dl kakao. Häll smeten i formen och grädda i ca 25-28 min i 175 grader. 2,5 gelatinblad. Värm 2 dl grädde med pepparkakskryddan och rör sedan ner de urkramade gelatinbladen. 1,25 dl grädde. 200 g mörk choklad. 2015-12-15 @ 14. 21. 26 C. 4 ägg 2 dl kakao. 2,5 gelatinblad 1 msk pepparkakskrydda. 1,25 dl grädde. 200 g mörk choklad
Den här juliga glassen är gjord på precis samma recept som lingon-och pepparkaksmoussen, jag testade att frysa överbliven mousse, och det blev en ljuvlig juleglass
Som om detta inte vore nog, så gjorde Helena en lingon- och pepparkaksmousse i programmet. , men vi testade även att rosta dem i en stekpanna (bytte ut honung och farin mot 2 msk florsocker och använde naturella nötter). Till nästan en form (12 chokladbitar) behövdes 200 g choklad och ca 25 g nötter
Bakom lucka 22 fortsätter vi i julens anda. Här är några kombinationer Pepparkaksbotten fylld med glöggrädde och pepparkaksgrädde Pepparkaksbotten fylld med glöggrädde och vitchokladmousse Pepparkaksbotten fylld med glöggrädde och Marabou's "Vinter"-choklad mousse Pepparkaksbotten fylld med lingongrädde och pepparkaksgrädde Saffranssbotten fylld med lingongrädde och vitchokladmousse Saffranssbotten fylld med lingongrädde och mandelgrädde Chokladtårtbotten fylld med saffransgrädde och vitchokladmousse Chokladtårtbotten fylld med glöggrädde och Marabou's "Vinter"-choklad mousse Pepparkaksbotten 4 st ägg 6 dl strösocker 2 tsk bikarbonat 2 tsk malda nejlikor 2 tsk ingefära 2 tsk malen kanel 2 tsk malen kardemumma 6 dl vetemjöl 3 dl gräddfil 1 msk vetemjöl smör till formarna skorpmjöl till formarna Värm ugnen till 175 °. Tillsätt 1 -2 msk mjöl om smeten känns för tunn. Saffranstårtbotten 200 g margarin eller smör 1 påse saffran, 0. 5 g 2 ägg 3 dl strösocker 2 tsk bakpulver 1 ½ dl mjölk 4 dl vetemjöl Smält matfettet och låt det svalna. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter. Pepparkaksmousse 1,5 dl finmalda pepparkakor 1 dl creme fraiche 2 dl grädde 2 gelatinblad 2 äggvitor 2 msk socker Blötlägg gelatinet. Lingonmousse 200 g lingon 200 g kesella 2 dl vispgrädde 1 dl socker 2-3 gelatinblad. Vit chokladmousse 300 g vit choklad 3 dl vispgrädde 2,5 dl kesella Smält chokladen, vispa grädden (inte för hårt) och blanda allt. Det ska egentligen vara lika delar av allt, men eftersom kesellan säljs i 2,5 dl-burkar är det enklare och funkar stålande. Glöggmousse 7 g gelatinpulver 3 msk vatten drygt 3 dl glögg drygt 3 dl vispgrädde 2 äggvitor knappt 1 dl socker Häll vattnet i en skål, strö i gelatinet. Mandelgrädde 2 dl crème fraiche 3 dl vispgrädde 1-2 tsk vaniljsocker 150 g mandelmassa 1/2 tsk kardemumma Vispa crème fraiche med vaniljsocker, kardemumma och socker. Vänd ner i grädden Pepparkaksgrädde 22 dl vispgrädde lite socker 1 1 krm vardera av malen kanel, kardemumma och nejlikor Vispa grädden med lite socker och vänd ned kryddorna. Saffransgrädde 3 dl vispgrädde 1 1 pkt saffran efter smak (mellan ½-1 pkt) 22 tsk citronsaft Vispa grädden och tillsätt saffran och citronsaft Marabou's "Vinter"-choklad mousse 150 - 200g choklad 3 dl grädde Låt chokladen smälta i varm grädde utan att koka, låt svalna några timmar eller över natten. *ler* Kramar Karin a2a_linkname="Bagerskan". a2a_linkurl="". 2 tsk bikarbonat. 2 tsk malda nejlikor. 2 tsk ingefära. 2 tsk malen kanel. 2 tsk malen kardemumma. 200 g margarin eller smör. 2 ägg. 2 tsk bakpulver. 2 dl grädde. 2 gelatinblad. 2 äggvitor. 2 msk socker. 200 g lingon. 200 g kesella. 2 dl vispgrädde. 2-3 gelatinblad. 2,5 dl kesella. 2 äggvitor knappt. 2 dl crème fraiche. 1-2 tsk vaniljsocker. 1/2 tsk kardemumma. 22 dl vispgrädde l. 22 tsk citronsaft. 150 - 200g choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.