Även om man hinner ångra sig några gånger, och önska att man köpt ett industritillverkat på Ica, så är det ändå alltid värt allt jobb det när det är klart, pepparkakshuset
Dag 1. Smält smör, strösocker och sirap i en kastrull med tjock botten. Blanda smörsocker-blandningen med resten av ingredienserna till pepparkaksdegen
Lovade för en tid sedan att göra ett pepparkakshus som vinst till ett lotteri. Eftersom jag för tillfället har arbete upp över öronen, tänkte jag först säga nej
Eftersom vi inte har gjort något glutenfritt pepparkakshus tidigare så provade vi att göra två olika degar, den ena med finax mjölmix och den andra efter Fullkorns Fias recept
Nu är det inte långt kvar till jul och ledighet. Ser fram emot att ta det lugnt och "bara vara". Lite mer juldekoration och julgran så kan det firas sen
Det är dags att sätta pepparkaksdegen. Det är inte svårt alls men behöver göras i god tid, för de flesta degar ska vila allt från ett dygn upp till en vecka
Nu är äntligen pepparkakshuset färdigt, det tog ju sin lilla tid och det var ju inte helt enkelt. Många många tysta svärord blev det (annars blir det böter om trollet råkar höra något svärord)
Lägg smör, sirap och socker i en kastrull. Värm tills allt har smält. Häll blandningen i en bunke eller köksmaskin, tillsätt grädde och kryddor och rör om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.