Här kommer mer pepparkakor, först snabbvarianten som kan vara köpedeg om det intefinnstid. Jag tror att nästan alla som har jobbat inom restaurang och arrangemang kan hålla med om att det här med julbord inte är den charmigastesidan av branschen
Så här kryllar det av pepparkakoriallamöjliga former plus ett pepparkakshus. ) Jag ritade egna mallartillpepparkakshuset trots att det är första gången jag gör ett pepparkakshusnågonsin
Vill man så går det även bra att röra ihopallaingrediensernai en matberedare. Dessa pepparkakorblirsmakrika, kryddiga och knaprigaprecis som pepparkakor ska vara
Lägg smör, sirap och socker i en kastrull. Värm tills allt har smält. Häll blandningeni en bunke eller köksmaskin, tillsätt grädde och kryddor och rör om
Runda pepparkakor med bittermandel-och cederolja. Det är mycket pepparkakor nu. Pepparkakshus, pepparkaksballerina och mjuk pepparkaka med lingonfrosting
Rör ihop rumsvarmt smör tillsammans med socker och sirap så att det blirfluffigt. Rör ihop mjöl, bikarbonat, kryddor och salt i en separat bunke med en gaffel
Det blev ett hav av pepparkakor och lussebullar ialla former. Igår bakade vi så mjölet yrde. Bakade med hel saffran vilket gör att saffranssmaken och färgen blirtydligare
Idag är det en riktig slappardag. Servera med tex en sallad. Vi har iof besökt både min mor och Puttes föräldrar, men det tog ju inte så mycket på krafterna
Jag slukade dom med hull och hår ialla fall. Ser nipriset. -) Det är nog bland det godaste godiset jag vet (förutom allamöjligalakrissaker och choklad som har en alldeles egen kategori utanför godisgenren) Trots att jag vid ett tillfällefaktiskt tuggade ur en litenbit tand fortsatte jag äta dom
På lördag kommer vi ha litejulfika här hos oss med några kompisar & deras barn, litepaketöppningiförtid och ”adjö” för en tid då viallafirar jul på olika håll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.