Pepparkaksdeg är jättenkelt att göra själv och det blir så himla mycket godare än färdig deg och vi tycker också att det är betydligt enklare att göra pepparkakor av en hemmagjord pepparkaksdeg än med en färdigköpt då den hemmagjorda håller ihop mycket bättre
som är den bästa pepparkaksdegen jag någonsin provat. Det har varit väldigt mycket snack om pepparkakshus nu, men man får ju inte glömma bort de vanliga pepparkakorna
Pepparkaksdeg är jättenkelt att göra själv och det blir så himla mycket godare än färdig deg och vi tycker också att det är betydligt enklare att göra pepparkakor av en hemmagjord pepparkaksdeg än med en färdigköpt då den hemmagjorda håller ihop mycket bättre
Men det är ju en hel del pepparkaksdeg ändå att ta hand om. Ett par dagar senare lät jag den nästan färdiga pepparkaksdegen stå framme ett bra tag så smulade jag sönder den med en gaffel, blandade i kaffegrädden, tillsatte resten av mjölet och vips hade jag den fina och smidigaste pepparkaksdegen framför mig
Rör socker, sirap och margarin smidigt. Tillsätt kryddor och vatten arbeta in mjöl. Låt degen vila i kylen över natten baka ut pepparkakor med olika motiv
Lägg smör, sirap och socker i en kastrull. Värm tills allt har smält. Häll blandningen i en bunke eller köksmaskin, tillsätt grädde och kryddor och rör om
Ni vet när man ska baka något och man inte orkar vänta. Sådan är jag allt för ofta. Nu blev jag och barnen sugna på att baka hemmagjorda pepparkakor från grunden, men jag orkade inte vänta till i morgon
Idag rörde jag ihop den årliga pepparkaksdegen. Pepparnötterna gräddar jag när pepparkaksdegen är helt nygjord, då blir dom som allra bäst medan själva pepparkakorna behöver en mer utvilad deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.