Möra Kanelkakor gjorda på Potatismjöl, Kokosolja, Honung, Kanel, Ingefära mm. Se recept nedan. När jag behöver slappna av och tänka på något annat så är det så skönt att rita
Hej på er. Hoppas att ni haft en fantastik sommar. Jag just avslutat min första jobbarvecka och det känns otroligt bra att vara tillbaka i vardagsrutiner igen
Alltså det börjar ju likna filmen "Julie och Julia" här i vårt kök, har ni sett den. Den om Julie som får en livskris och bestämmer sej för att prova alla recepten i Julia Childs kokbok "Mastering the Art of French Cooking"
Den som är det allra minsta förtjust i inlagd gurka och pickles bör genast bege sig ut i grönsakslandet eller till torget och samla på sig grönsaker i stora lass
Med hem från vår Österlenturné i fredags hade vi en bjässe till zucchini i bagaget, det verkar som att 2016 är ett bra år för just de där gröna böjarna och det är ju inte alls fel med tanke på hur mycket gott det kan bli av dom
Manfred Enoksson på Saltå Kvarn tjatar alltid om att det är enkelt att "göra om" vanligt, ekologiskt vetemjöl till ett vetemjöl som likt det trendiga Manitoba Cream-mjölet gör att att brödet reser sig bättre
Måndag morgon, klockan talar lite lätt irriterat om att det är dags att gå upp. Jag vaknar till lite och trots den hyperansträngande arbetsdagen dagen innan med avslutande öl så kände jag mig peppad inför vad som komma skall
Ibland så kommer talesättet “En salig soppa” verkligen till användning. Vi hade fått rejält med skal från skaldjur över och det var dags att koka fond på detta och använda till soppa eller sås
För ett tag sedan gjorde jag en tårta med Musse och Mimmi på. Hela Musse och Mimmi tårta ser ni här. Jag har gjort en steg för steg beskrivning på hur ni kan göra Mimmi hemma
Vi har fått en ny matlagningsidol i tv-kocksvärlden, en helt otippad sådan dessutom. Hade någon sagt till oss för bara någon månad sedan att vi slaviskt skulle spela in och titta på varenda avsnitt av programmet så hade vi bara skrattat åt dom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.