Alla deltagarna var helt lyriska och många med mig blev nog lockade till att själva testa pavlovan. Igår när vi firade mors-dag med våra mammor passade jag på att bjuda på den här efterrätten och den levde verkligen upp till förväntningarna
Vispa äggvitorna och saltet till hårt skum och tillsätt sen sockret gradvis medan du fortsätter vispa till ett stadigt fluff (som inte rinner ut om du håller bunken upp och ner)
Vispa äggvitan till ett fast skum med en elvisp eller i en köksassistent. Toppa med färska bär. Sätt ugnen på 180 grader och klä en långpanna (40×30 cm) med bakplåtspapper
Vispa äggvitan till ett fast skum med en elvisp eller i en köksassistent. Toppa med färska bär. Sätt ugnen på 180 grader och klä en långpanna (40×30 cm) med bakplåtspapper
En segkrispig pavlovamed gräddig vaniljfyllning och massor av bär och passionsfrukt. ) Förutom pavlovan bjöds vi även på torskpaket, ris och fetaostsallad
Igår fick jag i uppdrag att baka en pavlova tårta till efterätt och eftersom det ändå fanns rabarber i trädgården valde jag att göra rabarbercurd till och det va en höjdare till den söta marämngtårtan
Dessa minipavlovor med smak av limegrädde och färska bär är supergoda och lätta att göra. Gärna med lite högre kanter så det bildas en "grop" i mitten där fyllningen kan läggas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.