Min äldsta dotter Jessica som var på besök för någon helg sedan, gav mig en idè när jag började prata om att införskaffa mig en liten skönare soffa till den ”upphöjda altanen” (balkongen)
Ja då var balkongen vårstädad och självklart stod ju grillat på menyn idag, enkelt men galet gott. Grilla på direkt värme tills potatisen får en fin färg och blir mjuka rakt igenom
En Mean Green påbalkongen. Mean green påbalkongen. Spenat, grönkål, morot, ingefära, gurka och äpple. Jag gillar att ha gurka i när jag juicar, det ger ju egentligen inte allt för mycket men det vätskar bra och blandas bra med typ allt, plus att det ju smakar gott också
Okomplicerad sommarmat påbalkongen är inte alls dumt. Portionslaxbitar hade försiktigt tillagats och till dessa hade J lagat en enkel sallad på färskpotatis och kall sås med majonäs, gräddfil och gräslök
En riktigt god pastasallad att lägga på minnet inför sommarens picknickar, bufféer och grillkvällar. Som alternativ kan man grilla kycklingfiléer vid sidan om och servera resten av pastasalladen som tillbehör
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Koka pastan enl anvisning på förpackningen, skölj i kallt vatten. Ta en tallrik, lägg papper på, sen lägger du baconen på pappret, sen lägger du papper över baconen oxå och låt pappret suga åt sig fettet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.