Tror egentligen inte på att fasta men eftersom både jag & min man inte får önskvärda resultat med viktminskningen just nu så tänkte vi ge kroppen en chock och det funkar
Det här är en riktigt klassiker men för mig var det första gången jag lagade det nu i påsk. Häll alla ingredienser utom laxen i en kastrull, koka upp och låt koka i ett par minuter
Servera fisken varm eller kall med dillmajonnäs, pressgurka och potatis. Häll lagen över fiskbitarna, sjud därefter under lock i 6-10 minuter, beroende pålaxbitarnas storlek. 1 kg kg Norsk Laxfilé, utan skinn och ben Norsk Laxfilé, utan skinn och ben. Ingredienser Antal portioner - + 1 kg kg Norsk Laxfilé, utan skinn och ben Norsk Laxfilé, utan skinn och ben 1 l l vatten vatten 2 msk msk vinäger vinäger 5 st st peppar, hel vit peppar, hel vit 1 st st lök, gul lök, gul 1 st st morot morot 3 kvist kvist dill dill 3 msk msk salt salt 2 st st kryddpeppar, hel kryddpeppar, hel
Fördela kryddblandningen över laxen. Lägg fiskfiléerna med skinnsidan ner på saltbädden. Servera med citronklyftor, färska örter och en sallad eller som på min födelsedag med pressad kålrot
Servera äggröran varm på ett fröknäcke med inkoktlax och toppa med löken. Inkoktlax. Skär laxen i 4 bitar och slå på den varma lagen. Sjud laxen i 3-4 minuter på svag värme, låt svalna i spadet till servering. Rör försiktigt med en slickepott på svag värme i 2–3 minuter, tills äggen börjar bli lite krämiga och "sätter sig". 500 g laxfilé. Inkoktlax500 g laxfilé 1,5 l vatten 1,5 dl vitvinsvinäger 2 msk socker 1,5 msk salt 10 vitpepparkorn, krossade 0,25 purjolök, skivad 1 citron, skuren i skivor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.