Smaka av med salt och peppar. Servera med valfri pasta. ca 4 pers120 g röktskinka, hackad6 soltorkade tomater i olja, strimladeca 1 dl strimlad paprikasallad (i glasburk)4 dl creme fraiche3 msk tomatpesto1 hönsbuljongtärningsalt och grovmalen svartpepparBlanda alla ingredienser i en kastrull och låt det småputtra några minuter. 120 g röktskinka, hackad
Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan. Strimla skinkan och stek lite knaprig. Tillsätt purjolöken och vitlöken, låt det fräsa med ett par minuter
Här använde jag kokt skinka som jag köpte i bit från charken och kryddade med vitlök. Versioner av detta har jag gjort tidigare, men då oftast med kassler och i gratängform
Fredagskväll och jag gjorde en snabblagad pastasåsmed lax. Jag använde en örtblandning med bla persilja, lök, vitlök, basilika, peppar och citronskal i
Gör fyllningen genom att hacka skinkan och blanda ihop med creme fracihe och vitlöksosten. Krydda med färsk persilja, paprikapulver, lökpulver, salladskrydda och pizzakrydda
Jag tog också upp ett litet paket röktskinka från frysen, och i kylen hade jag brysselkål som behövde lite sällskap, liksom osten vi köpte under skördefesten ”Ölands-osten med smak av calvados” helt otroligt god, men nu börjar den gå på sista versen som påläggsost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.